Atitudinea unui top model

Bunele maniere

Ne referim in primul rand la politetea zilnica obisnuita, de exemplu salutul la sosire si la plecare sau formulele “te rog” si “multumesc”. Ele nu trebuie sa lipseasca din nicio interactiune a unui model. Cu toate ca par banale si inutile, mult folositele formule de politete sunt de fapt dialectul care iti permite sa te intelegi bine cu oamenii pe care abia i-ai cunoscut si despre care nu stii inca nimic. Nu in ultimul rand, politetea este un semn de respect pentru cei din jurul tau si de cele mai multe ori este apreciata corespunzator.
Punctualitatea
Este pur si simplu obligatorie, fie ca este vorba despre castinguri sau despre joburi. Daca intarzii la un interviu, pe langa impresia neplacuta pe care o faci, iti aduci deservicii si in cariera, deoarece directorul de casting va evita sa te angajeze, considerand ca te vei comporta la fel si in cazul in care vei primi jobul respectiv. Iar cand ajungi prea tarziu la un job, efectul negativ este multiplicat prin faptul ca intrerupi programul unei intregi echipe, ceea ce iti va crea o reputatie de neseriozitate.
Pregatirea
Pentru fiecare casting sau job, portofoliul trebuie sa contina cele mai noi materiale ale tale, iar tu trebuie sa fii bine odihnita si plina de energie; doar asa poti face fata tuturor provocarilor profesionale.
Perseverenta
Sa nu te lasi descurajata de castingurile care nu se concretizeaza in angajare. Daca vrei sa fii model, trebuie sa inveti sa iti pastrezi un moral bun chiar si atunci cand, dupa 10, 20 de interviuri, nu ai reusit sa obtii niciun job. Continua sa te ingrijesti, gandeste pozitiv, urmeaza sfaturile agentiei tale si mergi mai departe.
Atitudinea pozitiva

Este un plus in orice situatie, toata lumea prefera sa lucreze cu o persoana plina de entuziasm. Dorinta de munca, exuberanta, intensitatea si optimismul sunt atuuri pe care ti le poti insusi cu usurinta si care iti vor aduce avantaje importante.
Comportamentul din timpul unui job
Concentreaza-ti energia in obtinerea unor rezultate excelente, incearca sa intelegi cat mai bine ce se doreste de la tine si nu te implica deloc in machiaj, coafura si tinute, toate acestea au fost deja stabilite de catre persoanele specialiste si alese in concordanta cu ideea creativa ce trebuie ilustrata. Orice comentariu negativ va avea un impact neplacut.
Gesturi placute
Un model care trimite un mesaj de multumire directorului de casting sau clientului dupa fiecare job, iar, la sfarsitul anului, felicitari celor cu care a colaborat, are toate sansele sa ramana in memoria oamenilor importanti din domeniu si sa fie solicitat pentru joburi mai frecvent decat cele care nu se derajeaza cu asemenea atentii.